Vad kostar det att skaffa en webbsida

Vad finns det för anledningar till att inte ha en egen webbsida? Vi tror att det finns ett par primära anledningar till att flera tandvårdskliniker inte har en webbsida. Kostnad, tid, kunskap. Vår uppfattning är att många inte känner till att mycket är kostnadsfritt och väldigt lätt att hantera. I det här inlägget kommer vi att fokusera på kostnad för domän och webbhotell. Det vill säga - det du behöver för att synas på webben!

Exempel One.com:
.se domänregistrering - 12 månader: 29 SEK (exklusive moms)

Domän

Först och främst behöver du köpa en domän, detta innebär en av få kostnader dock är kostnaden återkommande. Domän innebär att ni gör anspråk på ett webbsidenamn. Alltså möjligheten för patienter att hitta just din sida. Domännamnet till den här sidan du är inne på nu är ”Klinikkonsulten”. 
Om du tittar uppe i adressfältet i webbläsaren så har den här sidan url: www.klinikkonsulten.se
Domännamn kostar olika mycket, Du kan kostnadsfritt kontrollera vilka namn som finns möjliga här och även se vad det skulle kosta att köpa det. Tänk dock på att man oftast betalar per år, det vill säga att du kommer behöva köpa tillgången till ditt domännamn varje år för att ingen annan ska ta just ditt namn! Innan du köper ett domännamn kan det vara bra att även kontrollera så att just ditt namn eller i alla fall något i stil med ditt namn finns ledigt att ha som användarnamn i andra kanaler! 
Till exempel Facebook och Instagram. Vill du ha hjälp med att göra lite efterforskning innan du bestämmer dig? Kontakta oss då löser vi det tillsammans! 

Tips gällande domännamn

Välj ett kort, slagkraftigt men enkelt domännamn. Tänk dig att du står på swedental och pratar med nyfikna kollegor eller om du är ute i svängen och en potentiell patient frågar om klinikens webbsida. Det ska vara lätt att säga det lätt för personer att skriva in det direkt i webbläsaren. Bäst är såklart att ha en QR-kod som enkelt kan skannas i mobilen för att personer enkelt ska nå din sida! QR- koder är enkelt och gratis att ta fram. ".se", ".com" eller något annat? - Ja vad ska man ha för toppdomän egentligen. Självklart kan man ha flera om man satsar internationellt till exempel. Men vårt tips är att skaffa en ".se" som oftast är förknippat med pålitlighet och trygghet.

Kostnadsfri QR-kod

Den här sidan genererar en gratis och enkel QR-kod som du kan ladda ner och ladda upp på dina kanaler! Det finns givetvis flertal sidor för att skapa QR-koder. Den vi tipsar om är en enkel sida som du inte behöver skaffa konto på. Du kan även sätta olika taggar i urlen så att du kan se vilka av din webbsidas besökare som kommer till webbsidan via QR-koden. Mer om det i framtida inlägg 🤩 

Den här QR-koden är en enkel QR-kod.
Prova gärna att skanna 😊

Webbhotell

När du har köpt ditt domännamn, ja vad ska man göra då? Jo, du kan egentligen ha det utan att göra något med det. Men då har du ingen webbsida att visa för dina patienter och omvärlden. Därför behöver du ett webbhotell. Enkelt förklarat är ett webbhotell nödvändigt för att din webbsida ska synas online. Det finns en mängd olika webbhotell med olika finesser och funktioner. Här har du en lista på några testade webbhotell. Vi använder oss av one.com för både domän och webbhotell. Läs mer om Ones olika priser och paket här. Via dom flesta webbhotell finns möjlighet till designverktyg för webbsidor. Det innebär att du nödvändigtvis inte behöver ha någon som skriver din sida i kod utan du kan själv välja och vraka mellan olika teman och designa det som du vill ha det. På den här sidan använder vi WordPress med tema vilket ingår i vår one.com prenumeration! 

Exempel One.com:
Hostingpaket Entusiast - 12 månader: 108 SEK (exklusive moms)

Vad vi kan hjälpa dig med

Det behöver inte vara svårt att nå dit du vill med lite hjälp

Webbsida

Vi bygger nytt eller bygger om. Vet du inte hur du vill ha det så hjälper vi dig såklart med inspiration och ger råd.

Sociala kanaler

Finns din klinik inte på sociala kanaler? Börja interagera med era patienter digitalt, det är busenkelt och behöver inte ta lång tid! Vi sätter upp kanalerna och hjälper dig att använda dom.

Bild och video

En bild säger mer än 1000 ord, behöver du bild eller videomaterial så ordnar vi det.

Digitalisering

Har ni rutiner på kliniken som kan förenklas med digitalisering? Vi hjälper er gärna med smarta funktioner och ger tips och råd.

Vill du få hjälp helt kostnadsfritt?

Just nu söker vi referenscase

Skicka in en ansökan via knappen nedan för att se om vi matchar